House Party can't load with AMD Graphics Card

This forum is for posting any bugs you find with the House Party game. Please do not ask for help with the game in this forum. Use the main House Party forum for that. Only post things that you feel are a problem with the programming or the game not doing what it is supposed to.
Forum rules
No racism, sexism, anti-semitism, brigading, doxxing, or ANY form of abusive behavior. No discussion of hacking or piracy or the buying, trading, or selling of ANY type of product or service (digital or otherwise). No advertising of any product or service (digital or otherwise, and this includes streams or any service involving 'subscribers'). No discussion of religion or politics. Do not link to other adult sites, with the exception being discussion of other adult games in Offtopic/allowed subforums; i.e. no pornography.

Do not spam, do not try to circumvent any automated tools that are part of these forums or any linking to these forums. Do not judge others based on their preferences for custom stories, their opinions, sexuality, etc., and most certainly do not bring it to the moderators.

Respect the moderators and each other and all will be well. Report any violations of the above rules. Do not violate local or international laws (including, but not limited to the laws of your country and/or the laws of the United States) while making use of these forums. The IP address of all posts are recorded to aid in enforcing these conditions.

We will use username, e-mail, AND IP bans without reservation, and mods hold the final word in such decisions.
sam910037
Posts: 6
Joined: Sat Sep 07, 2019 11:34 am

House Party can't load with AMD Graphics Card

Post by sam910037 » Sat Sep 07, 2019 11:40 am

Hi all,
I use the RX480 and i5-6500, and I can play normally in the previous version.
But after I don't know which version is updated, I only have 1 FPS in the game, and the GPU usage is 0%.
Please Help.
My AMD Driver version is 19.7.3
Attachments
20190907233202_1.jpg
20190907233202_1.jpg (181.22 KiB) Viewed 254 times
Last edited by sam910037 on Tue Sep 10, 2019 10:08 am, edited 1 time in total.

ttant
Posts: 388
Joined: Tue Feb 13, 2018 4:49 pm

Re: House Party can't load with AMD Graphics Card

Post by ttant » Sat Sep 07, 2019 1:07 pm

What do you mean by one left ?

sam910037
Posts: 6
Joined: Sat Sep 07, 2019 11:34 am

Re: House Party can't load with AMD Graphics Card

Post by sam910037 » Sat Sep 07, 2019 11:35 pm

No, I got one Frame Per Second, my game looks like a slide.

ttant
Posts: 388
Joined: Tue Feb 13, 2018 4:49 pm

Re: House Party can't load with AMD Graphics Card

Post by ttant » Sun Sep 08, 2019 3:12 am

What is your operating system ?
And what tool did you use to get the fps count ?

Note: catalyst 19.9.1 is published, even if i don't think this will solve the issue, it still worth trying.

sam910037
Posts: 6
Joined: Sat Sep 07, 2019 11:34 am

Re: House Party can't load with AMD Graphics Card

Post by sam910037 » Sun Sep 08, 2019 3:27 am

Windows 10 x64 1809
FPS tool is RivaTuner which is bundle with MSI afterburner
And I update with Radeon 19.9.1 now, but there is no improvement

ttant
Posts: 388
Joined: Tue Feb 13, 2018 4:49 pm

Re: House Party can't load with AMD Graphics Card

Post by ttant » Sun Sep 08, 2019 12:10 pm

Hum. There is something stange. both your windows and GPU are directx12 compliant but for whatever reason, rivaTuner says you're back on directx11.

So let's try the fix for legacy amd gpu (even if your is clearly not legacy): viewtopic.php?f=7&t=712
Try with the "-force-feature-level-11-0" option

Have you try to use the embedded amd profiler while in game (ctrl+shift+o to open amd overlay if i recall correctly - fps might not be displayed, it's a know issue, but at least, you can also monitor the gpu usage). parameters of that windows can be set in Amd overlay (alt+r > performances).

Just to be sure, your computer is not a laptop (with embedded + extrenal gpu) ?

erasmus
Posts: 981
Joined: Tue Feb 13, 2018 4:29 pm

Re: House Party can't load with AMD Graphics Card

Post by erasmus » Mon Sep 09, 2019 8:46 pm

I know this sounds like a weird question, but what calendar, language, and geographical settings are you using for Windows?

Can you grab a copy of your output_log.txt, and the DXDiag.exe info file using the instructions here: viewtopic.php?f=7&t=8

Please post both here, or email to me at erasmus@eekllc.com. Thanks!
Erasmus
Eek! Games LLC
Vice President, QA & UX

sam910037
Posts: 6
Joined: Sat Sep 07, 2019 11:34 am

Re: House Party can't load with AMD Graphics Card

Post by sam910037 » Tue Sep 10, 2019 10:03 am

I tried various startup parameters before returning this question.
https://docs.unity3d.com/Manual/Command ... ments.html
I live in Taiwan, so the system language is Traditional Chinese and the time zone is Asia/Taipei.
Attached file for system related information.
Attachments
Eek logs.7z
(30.77 KiB) Downloaded 2 times

erasmus
Posts: 981
Joined: Tue Feb 13, 2018 4:29 pm

Re: House Party can't load with AMD Graphics Card

Post by erasmus » Tue Sep 10, 2019 7:02 pm

Real quick, can you try setting your Windows calendar date/time format settings to mm/dd/yyyy (US or UK formatted)? I will look at the logs shortly.
Erasmus
Eek! Games LLC
Vice President, QA & UX

erasmus
Posts: 981
Joined: Tue Feb 13, 2018 4:29 pm

Re: House Party can't load with AMD Graphics Card

Post by erasmus » Tue Sep 10, 2019 7:17 pm

And try changing your time zone to something else. For some reason you're getting time zone exceptions when loading and this is happening countless times per second. I'll have to look into this a bit, as I thought we fixed this issue.
Erasmus
Eek! Games LLC
Vice President, QA & UX

Post Reply